Avantajele Ambalajelor din Polipropilena (PP) Alveolara

Avantajele Ambalajelor din Polipropilena (PP) Alveolara

Companiile isi aleg ambalajele si materialele destinate ambalarii in functiile de nevoie lor in protejarea produselor si imaginea acestora. Ambalajele trebuie sa genereze experiente placute pentru consumatori si sa reprezinte in mod vizual mesajul pe care acestea vor sa il transmita. Unul dintre cele mai cunoscute materiale folosite pentru ambalare este Polipropilena Alveolara.

Ce este Polipropilena Alveolara?

Polipropilena alveolara are forma asemanatoare cu cea a cartonului ondulat, insa este formata dintr-un material plastic, cu rezistenta mai mare la caldura, din care se pot produce Cutii pliabile, stivuibile, cu diferite separatoare personalizate si aplicatii.

Cutii Din Polipropilena

Anul 1954 a fost martor al procesului de cristalizare al polipropilenei, iar anii urmatori au fost caracterizati de o crestere de cereri si, implicit de o comercializare puternica a materialului. Oamenii au descoperit beneficiile pe care le aduce folosirea polipropilenei si astfel s-a ajuns ca in anul 2007 sa se produca la nivel mondial peste 45 de milioane de tone din acest material.

In urmatoarea parte a articolului vor fi evidentiate avantajele ambalajelor din polipropilena (PP) alveolara:

1. 100% Reciclabile

Din ce in ce mai multe companii aleg sa protejeze mediul si sa sustina procesul de reciclare. Acest material vine in ajutorul lor la momentul potrivit! Ambalajele din polipropilena alveolara sunt solutia perfecta pentru ca pot fi reciclate in proportie de 100%.

2. Material Usor

Un alt beneficiu adus de utilizarea polipropilenei alveolare ca solutie pentru ambalare este greutatea. Fiind unul dintre cei mai usori polimeri dintre toate materialele plastice de baza, polipropilena alveolara reprezinta o alegere excelenta atunci cand se doreste economisirea greutatii.

Ambalaj Din Polipropilena

3. Rezistente la Impact

Acest material este o alegere potrivita atunci cand se doreste fixarea produselor in timpul transportului deoarece este dur, dar si usor flexibil. Polipropilena alveolara prezinta o rezistenta deosebita atat datorita grosimii cat si densitatii materialului.

4. Rezistente la Umiditate

Compozitia materialului face ca acesta sa fie impermeabil si chiar sa reziste procesului de curatare pentru refolosire. Mai mult decat atat, faptul ca aceste ambalaje pot fi spalate este o dovada in plus de igienizare.

5. Rezistente la Contactul cu Substante Chimice

Polipropilena este caracterizata de o rezistenta ridicata in preajma acizilor sau a diluantilor, motiv pentru care este regasita frecvent pe lista materialelor utile in ambalarea produselor specifice industriei farmaceutice si chimice.

 

Concluzii

Ambalajele din polipropilena alveolara reprezinta o alegere ideala pentru companiile ce doresc sa isi comercializeaza si sa isi transporte produsele in conditii de siguranta. De asemenea, ambalajele de acest tip se numara printre cele mai eficiente si durabile. In general sunt destinate produselor mai usoare, cu dimensiuni si forme atipice.

Daca ti-am starnit interesul si vrei sa afli mai multe despre produsele realizate din polipropilena alveolara sau din orice alt material din gama de ambalaje pentru protectie customizate, nu ezita sa ne contactezi la +40 214.480.358 sau productie@ifoam.ro. Aici poti gasi solutia perfecta pentru tine, cu ajutorul specialistilor iFoam AG!