Tipuri de Spuma Tehnica si Aplicatiile Acestora

Tipuri de Spuma Tehnica si Aplicatiile Acestora

Spuma Tehnica este reprezentata prin unicitatea ei, tocmai pentru ca aceasta poate fi proiectata, fabricata si taiata in asa fel incat sa protejeze orice forma.

Multe dintre ambalajele produselor au proeminente care schimba suprafata neteda a acestora, dar cu ajutorul spumei tehnice, se poate modela designul ambalajului, in asa fel incat suprafata acestuia sau chiar capacitatea de a suporta greutatea, sa fie ajustate conform cerintelor.

Spuma Tehnica este cunoscuta pentru capacitatile ei de absorbtie a socurilor, adaptandu-se foarte usor oricariu tip de produs.

→ Criteriile dupa care alegi tipul de spuma tehnica

→ Cele mai cunoscute tipuri de spuma tehnica

→ De ce sa alegi un specialist in ambalaje?

→ Concluzii

Criteriile dupa care alegi tipul de spuma tehnica

Alegerea spumei tehnice potrivite produsului tau o poti face tinand cont de urmatoarele:

  • Cat de fragil este produsul tau si ce greutate are
  • Cum va fi amplasata spuma si ce grad de amortizare vrei sa aiba
  • Cat de abraziva este spuma
  • Cat de performanta este si cum vrei sa iti organizezi produsele in ambalaj
  • Estetica (culoare, textura etc)

De asemenea, spuma tehnica poate fi si un izolant excelent pentru tevi, parchet, insertii s.a.m.d., in functie de tipul acesteia, densitatea si caracteristicile de performanta.

Cele mai cunoscute tipuri de spuma tehnica

Poliuretanul (PU) este un polimer folosit in mod uzual in fabricarea spumei, in special pentru mabila, dar si pentru ambalare.

Structura acestuia este elastica, fiind relativ moale datorita celulelor deschise, performanta care o face potrivita pentru produsele delicate si usoare, dar si pentru cele sensibile la vibratii.

Polietilena este o spuma cu celule inchise foarte rezistenta la substante chimice si impermeabila la apa, mucegai, bacterii.

Aceasta spuma este disponibila intr-o gama variata de dimeniuni, grosimi, densitati si culori si de regula este folosita pentru amortizarea si pozitionarea/sustinerea produselor.

Stiai ca Polietilena reciclata este una dintre cele mai utilizate materiale de ambalare din spuma?

Spuma din Polietilena Reticulata  este o spuma cu celule inchise si cu o densitate mare, ce are o rezistenta deosebita la apa si substante chimice si o textura foarte compacta.

Prin reticularea polietilenei, toate moleculele de polimer sunt legate impreuna printr-un proces chimic.

Datorita prorietatilor sale non-abrazive, este ideala pentru protejarea produselor fragile. Spuma XPLE este cel mai des folosita in kiturile de prezentare al produselor, tocmai pentru ca acest material are un aspect placut si de inalta calitate.

Polietilena Expandata (PEE) si Polipropilena Expandata (PPE) sunt fabricate prin extinderea moleculelor de polimer prin intermediul temperaturii si presiunii.

Acestea sunt spume cu o densitate mica, rezistente la imbatranire si la actiunea compusilor chimici, tocmai de aceea sunt utilizate cu succes in aplicatiile auto si de ambalare.

O alta caracteristica importanta este capacitatea excelenta de amortizare, dar si revenirea la forma initiala, in urma unei compresii.

De ce sa alegi un specialist in ambalaje?

Un specialist in ambalaje te poate ajuta in alegerea ambalajului potrivit pentru produsul tau.

Pentru produsul tau nu este important doar modul in care este prezentat, dar si siguranta si protectia acestuia.

In functie de tipul produsului, materialul din care este facut, dimensiunile acestuia, intermediul prin care va fi transportat cat si clientelei careia i se adreseaza, specialistii nostri in ambalaje iFoam AG, sunt dispusi sa te indrume catre solutia cea mai efecienta.

Concluzii

Ambalajul unui produs este extrem de important atunci cand vine vorba despre protectia acestuia, dar si ca aspect, daca vrei sa iti construiesti un brand care sa fie cunoscut si pentru originalitatea ambalajului.

De aceea ambalajele tehnice din spuma sunt o solutie ideala, intrucat iti protejeaza produsul eficient, iar in acelasi timp pot fi personalizate cu usurinta pentru a avea un impact placut asupra celor care iti folosesc produsul.

Daca te-ai lasat cucerit de acest material sau vrei sa afli mai multe si despre alte tipuri de spuma, contacteaza-ne la +40 214.480.358 sau productie@ifoam.ro  si specialistii nostri iFoam te vor ajuta sa iti gasesti solutia potrivita nevoilor tale.