Stiai ca Spuma EVA este folosita in spalatoriile auto?

Stiai ca Spuma EVA este folosita in spalatoriile auto?

Aproape fiecare dintre noi am fost cel putin o data la o spalatorie auto sau am avut ocazia sa vizualizam un serviciu oferit de un sistem de spalare automat. Unii poate din pura curiozitate, altii pentru ca au facut o obisnuinta din a-si ingriji masina.

Bineinteles ca atunci cand vine vorba despre un lucru personal, vrei ca acesta sa beneficieze de un tratament delicat si eficient. Ce nu ai stiut pana acum este ca una dintre cele mai folosite materiale in aceste spalatorii este Spuma EVA. Da, periile automate de spalare sunt fabricate din aceasta spuma minune!

→ Ce este Spuma EVA? – pe scurt (daca vrei sa afli mai multe despre acest material, te invit sa citesti si articolul Materialul din Spuma EVA  sau sa apelezi la specialistii nostri care iti pot explica de ce sa alegi acest material )

→ De ce Spuma EVA este o alegere buna pentru spalatoriile auto?

→ Cum functioneaza periile din Spuma EVA?

→ Concluzii

Ce este Spuma EVA? 

EVA este o spuma cu celule inchise, cu performante si proprietati diferite, in functie de duritatea si densitatea acesteia.

Rezistenta la uzura, la apa, la chimicale precum si flexibilitatea si finetea acestui material, il fac potrivit pentru periile folosite in spalatoriile automatizate.

De ce Spuma EVA este o alegere buna pentru spalatoriile auto?

Datorita avantajelor in ceea ce priveste performanta cat si costurile, Spuma EVA este folosita din ce in ce mai des. Probabil te intrebi de ce acest material care pare simplu la prima vedere, inlocuieste cu brio materialele textile sau materialele traditionale plastice?

Iata de ce:

  • Are o rezistenta excelenta la apa (celule inchise ⇒ absorbtie redusa de apa)

Datorita acestor celule inchise, materialul este mult mai rezistent, tocmai pentru ca nu retine apa, dar in acelasi timp nu retine nici murdaria (deci curata eficient). Pentru ca apa nu se infiltreaza in material, nu va trebui sa-ti faci griji ca o vei irosi.

  • Rezistenta la chimicale

O caracteristica destul de importanta atunci cand discutam despre spalarea unei masini. Detergentii utilizati pentru a usura procesul de spalare, au in continutul lor substante chimice care nu vor afecta sub nicio forma acest material. Pare indestructibil, nu?

  • Rezistenta la frecare/abraziune

Periile de spalare functioneaza in mod constant si pot suferi un impact puternic datorita fortei cu care lucreaza, avand riscul de a se toci prin procesul de frecare. De aceea Spuma EVA folosita pentru aceste perii este fabricata printr-un proces special care ii creste rezistenta la impact, avand o durabilitate ridicata.

  • Moale si amortizanta

O calitate extraordinara a Spumei EVA este ca poate fi si flexibila si rezistenta in acelasi timp. Fara a deteriora masina, curatand-o cu delicatete, aceste perii functioneaza ca un amortizor, performand in ceea ce priveste rezistenta la socuri. Spalarea unui autoturism trebuie sa fie eficienta, de aceea periile functioneaza la o viteza constanta si destul de mare, insa acest material este capabil sa sustina  procesul si totodata sa curete eficient si cu blandete autoturismele.

  • Culori, dimensiuni si forme diverse

Un material atat de versatil merita diversitate pentru a satisface gusturile fiecaruia dintre noi. Spuma EVA este colorata in mod natural: rosul, galbenul, albastrul, portocaliul, verdele,  pot aduce o pata de culoare atunci cand vrei sa “dai viata” unui proces destul de banal, mai ales dac aceste culori sunt combinate armonios.

Si pana la urma de ce sa nu profiti de acest avantaj si sa iti personalizezi afacerea dupa bunul plac?

Acest material se gaseste de regula sub forma de folii sau role, dar poate fi foarte usor procesat la formele si dimensiunile necesare.

Cum functioneaza periile din Spuma EVA?

Periile utilizate in spalatoriile auto au dimensiuni diferite, in functie de suprafetele masinii, iar acest sistem este de asemenea prevazut cu senzori, pentru a evita/ocoli piesele care se pot deteriora datorita miscarii de rotatie (cum ar fi antena masinii). Acestea curata masina printr-o miscare de rotatie, care isi poate schimba sensul pentru a preveni avarierea suprafetelor delicate.
Miile de fasii din Spuma EVA, moi si impermeabile, curata eficient vopseaua masinii, fara a lasa urme de uzura pe aceasta.

Concluzii

Periile din Spuma EVA sunt cele mai utilizate in acest domeniu, tocmai pentru ca ofera tot ceea ce este necesar in acest serviciu: delicatete, curatare, rezistenta, costuri reduse, eficienta.

Daca te-ai lasat cucerit de acest material sau vrei sa afli mai multe si despre alte tipuri de spuma tehnica, contacteaza-ne la +40 214.480.358 sau productie@ifoam.ro  si specialistii nostri iFoam AG (parte din Inatech Group) te vor ajuta sa iti gasesti solutia potrivita nevoilor tale.Autor: iFoam
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took