Coltarele PEE faciliteaza procesul de distributie

Coltarele PEE faciliteaza procesul de distributie

Atunci cand ne gandim la optimizarea procesului de distributie, ambalajul reprezinta cea mai importanta componenta ce trebuie luata in considerare de catre toti cei ce doresc sa-si protejeze produsele. Calitatea ambalajelor este esentiala si poate genera efecte pozitive si negative asupra imaginii companiei. Ambalajele slab concepute pot duce atat la deteriorarea continutului cat si la avarierea celorlalte pachete in momentul stivuirii unui numar mare de colete pe un palet.

Pentru protejarea celor mai vulnerabile produse si pentru facilitarea lantului de distributie, companiile trebuie sa ia in calcul solutii de ambalare eficienta si durabila. Marginile si colturile produselor fragile ce urmeaza a fi stivuite pe paleti pot fi protejate in mod eficient cu ajutorul coltarelor din polietilena expandata de diverse dimensiuni.

Ce este polietilena expandata?

Polietilena expandata este obtinuta prin expandarea granulelor de polietilena de joasa densitate in prezenta unor materiale ajutatoare precum agenti de expandare sau antiblocare. Aceast material spongios poate fi produs în diverse forme si este usor de utilizat atat in industria ambalajelor pentru protectie, cat si in industria constructiilor ca material izolator.

Polietilena expandata este produsa sub forma de placi, role, coli sau pungi. De asemenea, acest material poate exista si sub forma de spuma, prezentand proprietati precum: elasticitate ridicata si impermeabilitate la lichide. Folosita in aceasta forma, polietilena expandata este un material durabil, ideal pentru amortizarea socurilor si a vibratiilor ce apar negresit pe durata oricarui transport.

In general, colturile sunt primele predispuse pentru a fi deteriorate. Protectiile din polietilena expandata sunt flexible, rezistente si recicilabile, iar structura de celule inchise le face potrivite pentru absorbtia impacturilor.

Fie ca ne referim la mese, rafturi, panouri din lemn sau mobilier, coltarele din polietilena expandata asigura o protectie sporita in timpul transportului, manipularii sau depozitarii produselor si sunt cel mai folosite in industria mobilei, in industria auto si a producatorilor de tamplarie PVC.

Coltarele din polietilena expandata folosite pentru ambalarea coletelor voluminoase sau fragile faciliteaza intregul proces de distributie deoarece acestea sustin pachetul intreg si nu se destrama la actiunea fortelor externe. Astfel, pachetul ajunge in siguranta la destinatar, fara a afecta stocarea, manipularea sau intregul flux de distributie. Prin folosirea acestui tip de ambalaj se reduc considerabil procentul produselor deteriorate, timpul de prelucrare si accidentele ce pot avea loc in timpul stocarii sau expedierii.

Coltarele din spuma expandata prelucrate de IFOAM AG reprezinta un ambalaj durabil si eficient. Acestea se folosesc in majoritatea industriilor, oriunde este necesara protectia marginilor impotriva impactului extern.

Daca ti-am starnit interesul si vrei sa afli mai multe despre produsele realizate din polietilena expandata sau din orice alt material din gama de ambalaje pentru protectie customizate, nu ezita sa ne contactezi la +40 214.480.358 sau productie@ifoam.ro. Aici poti gasi solutia perfecta pentru tine, cu ajutorul specialistilor iFoam AG!