Taiere cu fir CNC. Cum alegem utilajul potrivit cerintelor?

Taiere cu fir CNC. Cum alegem utilajul potrivit?

Masinile si uneltele care folosesc taierea cu fir CNC sunt din ce in ce mai des intalnite, atunci cand dorim un utilaj adecvat decuparii blocurilor si placilor din polistiren extrudat si expandat. Utilajele performante de taiere cu fir pot decupa blocuri de polistiren de mari dimensiuni, putandu-se realiza profile cu lungimea de peste 2m. Utilajul CNC potrivit ofera astfel servicii complexe firmelor producatoare de obiecte decorative din polistiren.

Masinile si uneltele controlate numeric poarta si denumirea de masini CNC. Controlul numeric consta intr-un proces de ,,alimentare” continua a unui controller programabil special construit, avand un set de instructiuni (din litere si cifre) astfel incat sa poata fi controlate miscarile acestei masini-unelte.

CNC este de fapt prescurtarea de la ,,Computer Numerically Controlled” (Control numeric prin intermediul Computerului). Acest acronim este destul de larg raspandit, referindu-se la modul unic de operare al unei masini, adica la metoda de baza pentru controlul miscarilor. O masina CNC face uz de calcule numerice si poseda diverse sisteme de coordonate pentru a intelege si procesa informatia pe care o primeste.

Taiere cu fir CNC iFoam

Pe piata noilor masini-unelte CNC, exista o mare varietate si o selectie larga de masini, oferite de zeci de constructori de masini-unelte din intreaga lume. Puteti alege masini verticale, orizontale, strunguri, portaluri, masini de gaurit, freze, masini cu suruburi, etc. Exista multi factori care trebuie luati in considerare si trebuie sa se raspunda la multe intrebari inainte de a selecta masina CNC potrivita. Indiferent daca aveti nevoie de un dispozitiv de taiere de mici dimensiuni, de laborator, sau de o linie de taiere a EPS de mari dimensiuni, este bine sa alegeti masina CNC cu taiere cu fir potrivita.

Va sfatuim sa alegeti o masina CNC cu functionare silentioasa, care ofera o taiere precisa, are o coordonare cu motorul pas cu pas, este fiabila, robusta si este usor de folosit. Datorita rezolutiei mari a graficii, suprafata taierii este neteda si nu necesita slefuire ulterioara. Cu o masina CNC de taiat polistiren puteti decupa materiale din spuma poliuretanica ieftina. Cel mai popular si des intalnit material este spuma din polistiren expandat EPS. Un material mai tare este spuma XPS din polistirenextrudat care are o suprafata mai uniforma.

Atunci cand achizitionati o masina CNC cu fir pentru taiere precisa, puteti realiza simplu si ieftin litere volumetrice, puteti taia forme si corpuri 3D. Formele decupate din polistiren sunt deosebit de usoare, se pot fixa pe orice fatada, chiar si pe sticla. Aidoma decoratiunilor traditionale din ghips, cele facute din spuma se pot vopsi cu vopsele fara solvent, pe baza de apa.

Va recomandam ca atunci cand aveti de ales o masina CNC de taiat cu fir sa va adresati specialistilor. Ei va pot oferi solutii inspirate si corecte pentru achizitia dumneavoastra, in asa fel incat sa cumparati exact utilajul de care aveti nevoie. In functie de volumul de lucru, de finetea operatiunilor de taiere, gasiti pe piata o gama variata de masini CNC, iar decizia achizitiei trebuie luata dupa o analiza atenta a avantajelor fiecarui produs in parte, in functie de raportul calitate – pret.Autor: iFoam
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took